loading...
پایگاه فرهنگی نماز و نوجوان
تبادل بنر


هوای حرم


عطش


طاحی قالب


علی داننده بازدید : 484 سه شنبه 12 فروردین 1393 نظرات (0)

..

باید کودک را به مظاهر عمل و تکرار در این ظاهر انس دهیم تا باطن او شکل گیرد. تجارب و تعالیم علمی نشان داده اند، که حتی عمل ریایی در صورت تکرار در فردی تثبیت می‌شود. پس از تثبیت، می‌توان یک عمل ریایی را به صورت واقعی و بی ریا درآورد; به شرط اینکه نیت عمل را عوض کند.

این روش، بویژه درباره کودک مؤثر است. مثلاً، ممکن است کودک یا نوجوانی از طرف امام جماعت تشویق شود و خاطره‌ی خوشی در ذهنش شکل بگیرد. لذا، وی مدتی به خاطر همین تشویق، به مسجد می‌رود. پس از مدتی، جاذبه‌های معنوی مسجد و حالات نماز گزاران به هنگام نماز، این فرد را مجذوب خود می‌کند و او را فردی مذهبی بار می‌آورد.
به ادامه ی مطلب بروید 

 

علی داننده بازدید : 458 پنجشنبه 07 فروردین 1393 نظرات (0)

روش‌ها و شیوه‌های آموزش نماز در کودکان و نوجوانان بر اصولی استوار است، که به ذکر مهمترین آنها در این نوشتار پرداخته شده است:
۱ـ اصل فطری بودن مسائل دینی.
۲ـ اصل اختیاری بودن مسائل دینی.
۳ـ اصل تدریجی بودن آموزش مسائل دینی.
۴ـ اصل اعتدال و میانه روی در آموزش مسائل دینی
۵ـ اصل تکرار و مداومت در آموزش مسائل دینی
۶ـ اصل آسانگیری در آموزش مسائل دینی.
۷ـ اصل هماهنگی خانه، مدرسه و جامعه (مسجد، رسانه‌ها و…) در آموزش مسائل دینی
اکنون به شرح و بررسی این روش‌ها و شیوه‌ها می پردازیم:
۱ـ اصل فطری بودن مسائل دینی

به ادامه مطلب بروید

علی داننده بازدید : 399 جمعه 01 فروردین 1393 نظرات (0)

........

 

رب اجعلنی مقیم الصلوه و من ذریتی ربنا و تقبل دعاء

پروردگارا ! من و فرزندانم را از اقامه كنندگان نماز قرار ده و دعای مرا قبول فرما.

سوره مباركه ابراهیم ـ آیه شریفه ۴۰

عبارت مشهور"العلم فی الصغر، كالنقش فی الحجر"(دانش در كودكی، مانند نقش پایدار در سنگ است)، امروزه با پیشرفت دانش پزشكی و روان پزشكی و به خصوص با پیدایش روان كاوی توجیه كامل علمی پیدا كرده است.

روان شناسی مدرن، با تداعی از مكتب روان كاوی فروید و نظریات "ژان پیاژه"، "جان باولف" و بسیاری از دانشمندان دیگر، به ما می گوید كه مهم ترین دوران زندگی بشر كه به وجود آورنده شخصیت نهایی او خواهد بود، دوران كودكی است. بر این اساس هر قدمی كه در جهت ایجاد سلامت روانی اطفال برداشته شود، به نوبه خود سبب ایجاد جامعه ای سالم و موفق خواهد شد.

به ادامه مطلب بروید

علی داننده بازدید : 267 یکشنبه 25 اسفند 1392 نظرات (0)

.........

شیوه های جذب دانش آموزان به مساجد

(طرح پیوند مسجد ، مدرسه و خانواده )

با نگاهی به نقش مساجد از صدر اسلام تاكنون خواهیم دید كه مسجد در تمامی فعالیتهای سیاسی ، اجتماعی،فرهنگی، اقتصادی، مذهبی و حتی جهاد نقش كلیدی و به عنوان محور همه این فعالیتها بوده است. مساجد با قدرت معنوی خود همواره توانسته است نیروهای متدین، معتقد، فعال و عالم را پرورش دهد تا در مواقع حساس از دین و اسلام و مملكت دفاع نموده و حاضر به همه نوع فداكاری از جمله نثار جان خویش باشند.

علی داننده بازدید : 244 سه شنبه 20 اسفند 1392 نظرات (2)

 

........

 

به‌طور کلی میزان همّت و پایبندی انسان در هر کاری با میزان شناختی که از اهمیّت آن دارد، رابطه مستقیم دارد. نماز عامل مهمی در تزکیه روح و درون انسان است. اهمیت ندادن به نماز به لحاظ عدم آشنایی به حقیقت آن و احساس نیاز نکردن نسبت به آن، از عوامل ترک نماز و سستی در آن به‌شمار می‌آید. گاهی انسان به یک چیزی اعتقاد دارد، اما باور و ایمان ندارد. مثلاً می‌داند انسان مرده ترسی ندارد، اما باز هم می‏ترسد. وجود این ترس در انسان دلیل است که آن اعتقاد، تبدیل به باور دل و ایمان قلبی نشده است. چه بسا اعتقاد به اهمیت نماز اول وقت باشد اما باور و ایمان به آن نباشد.

 

 

 

 

به ادامه ی مطلب بروید

علی داننده بازدید : 91 شنبه 19 بهمن 1392 نظرات (0)

.............

امام باقر(ع) فرمود:ما به فرزاندن مان دستور مي دهيم كه از سن پنج سالگي نماز بخوانند و شما فرزندان خود را از هفت سالگي به نماز خواندن تمرين دهيد.

 

در شرح حال آيت الله شهيد مطهري (ره) آمده است كه:او هميشه با وضو بود و به اين كار توصيه مي كرد،نسبت به انجام فرايض فرزندان خود نظارت دقيق داشت،بعد از نماز مغرب و عشا سجده هاي طولاني به جا مي آورد و از سن تكليف به بعد،هيچ گاه نماز شبش ترك نشد.

به ادامه مطلب بروید

 

علی داننده بازدید : 61 شنبه 12 بهمن 1392 نظرات (0)

....

«هفت اصل و چهار گام جذب مخاطب به نماز»،

اصل اول، خيرخواهی است و مهم است نيت ما برای هدايت مخاطب به سوی نماز از روی خيرخواهی باشد نه قصد تخريب و ضايع كردن. وقتی نيت ما خير باشد قطعا ً گفتار ما نيز گويای نيت قلبی ما خواهد بود.

اصل دوم، احترام به مخاطب و حفظ كرامت و شخصيت و انسانيت مخاطب است. ممكن است به كسی كه می‌خواهيم تذكر بدهيم و او را به كار نيك و پسنديده‌ای مثل اقامه نماز و مسجد دعوت كنيم يا از كار زشت و ناپسندی باز داريم، چه بسا در بسياری موارد ديگر او از ما بيشتر بداند و بفهمد و فقط در اين مورد مرتكب خطا شده است.

اصل سوم، شناخت و آگاهی است، بدين معنا كه خود ما به عنوان دلسوز و ناصح امين، نسبت به موردی كه می‌خواهيم به مخاطب تذكر دهيم، بايد از لحاظ شرعی و قانونی و عرفی اطلاعات كافی داشته باشيم.

 

به ادامه مطلب بروید

علی داننده بازدید : 75 شنبه 12 بهمن 1392 نظرات (0)

شكوفا سازى فطرت دینى

پدر و مادر وظیفه شناس باید فرزند خود را از دوران كودكى، با خداى بزرگ آشنا كنند و با زبانى ساده و در خور فهم كودك به او درس ایمان بدهند. مرحوم فلسفى در این باره مى گوید:

لازم است، مربى از دوران كودكى حس مسئولیت طفل را در پیشگاه پروردگار بیدار سازد، او را با حس وظیفه شناسى بار آورد، به زبان ساده به او بفهماند كه خداوند، تو را در همه حال مى بیند و از كارهاى بد و خوب تو آگاه است و چیزى از خداوند پنهان نیست. در كارهاى خوب، به تو پاداش مى دهد و در بدى ها، مجازات مى كند.

به این ترتیب، والدین با بیدار كردن فطرت فرزندان، گام بزرگى در شكل گیرى زیرساخت هاى اعتقادى بر مى دارند و این خود، مقدمه اى براى تربیت دینى استوار و پیوسته است.

«باید دانست كه كودك، پیش از اینكه عقلش به شكوفایى برسد و قادر به درك مطالب علمى باشد، فطرت توحیدى و عواطف اخلاقى در ضمیر او فعلیت دارد و براى پذیرش تربیت، آماده است. لازم است، پدر و مادر به ارزش این فرصت مهم توجه كنند و از بیدارى فطرت ایمانى و احساسات كودك، بیشترین استفاده را ببرند و ایمان به خدا و سجایاى اخلاقى را در او پرورش دهند. به این ترتیب، بدون حساسیت و ناخوشایندى كودك، پدر و مادر با زبان خود او، مهم ترین معارف دین را در سطح فهم كودك به او بیاموزند و او را به گفتارهاى دقیق منطقى، عقلى و اعتقادى آماده كنند»

به ادامه مطلب بروید

علی داننده بازدید : 62 شنبه 12 بهمن 1392 نظرات (0)

گفتار حكیمانه بهترین روش جذب جوانان به مسجد است

قم - خبرگزاری مهر: رئیس ستاد اقامه نماز كشور بهترین شیوه برای جذب جوانان به مسجد را سخن حكیمانه و منطقی عنوان كرد و خواستار توجه به مطالب قرآنی در سخنرانی‌های مذهبی شد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام محسن قرائتی در اولین دوره فرهنگی آموزشی ائمه جماعات مساجد كشور كه شامگاه پنجشنبه در اردوگاه یاوران مهدی‌(عج) قم برگزار شد به نكاتی در خصوص سخنرانی و منبر ائمه جماعات در مساجد اشاره كرد و اظهار داشت: سخنرانی‌ها باید وحی و از كلام خدا باشد، قرائت خطبه‌های طولانی در ابتدای سخنرانی ضرورتی ندارد و باید حذف شود.

وی در ادامه سخنان خود توجه به جوانان در جذب به مسجد را مورد تأكید قرار داد و در خصوص بهترین روش جذب جوانان و نوجوانان گفت: بهترین شیوه برای جذب جوانان گفتن حرف‌ها و سخنان حكیمانه و منطقی است و در این راستا با ارائه مطالب قرآنی می توان جوانان را جذب كرد.


علی داننده بازدید : 108 سه شنبه 08 بهمن 1392 نظرات (0)
\"......\"

اتــــــــــــــل متــــــل پـــــــــروانــه
نــشستـــــــــه روي شـــــــانــــه

صـــدا ميــــــاد چـــه نـــــــــــــــازه
ميــگــــــــــــه وقـــت نـــــــــــمـازه

بـه ايــن صــدا چــي ميـــــــــگــن
اذان ، اقــــــــــــــامه ميـــــــــگــن

شيـــطونــــــــــــــه نـــاراحتــــــــه
دنبـــــــــــــال يـــــه فــــرصتــــــــه

ميــگه آهـــــــــــــاي مـسلمـــون
نــــــــــــمـاز رو بــعـدا بـخــــــــون

هــــر كسـي كـــــــــه زرنـگـــــــه
بـــــــا شيـطونــه مي جـنــگـــــه

وقـــت نـــــــــــماز كــه مي شــه
هــر كــــاري تــعطيــل مي شــه

نــــــمـاز چــقـــدر شيــــريــنـــــه
اول وقـــــــــــــــت هميــــــــنــــــه

\"اشعار زیبای نماز از کتاب شعر نماز کودکانه\"
علی داننده بازدید : 81 چهارشنبه 02 بهمن 1392 نظرات (0)

همه مسلمانان در لایه های پنهان شخصیت خود به انجام فرایض و واجبات دینی خود تمایل داشته و همواره مایلند خود را مسلمان واقعی بدانند، بخصوص پدران و مادران مسلمان تلاش دارند، که فرزندانی مومن و متدین داشته باشند.


 

نماز

 

گاهی دیده می شود والدینی که خود به انجام فرایضی دینی چندان مقید نیستند، امّا به داشتن فرزندانی مۆمن و مۆدب افتخار می کنند.

در این نوشتار راه های تحقق این تمایل ذاتی را با هم مرور می کنیم. چه کنیم تا خود و فرزندان مان نسبت به نماز که شاکله و شیرازه همه فضائل اخلاقی و تربیتی به شمار می آید، علاقمند و پایبند باشیم. اگر حتی بخشی از آنچه را که در نماز از خداوند می خواهیم بدست آوریم، هرگز (خود و فرزندانمان) دست از نماز بر نداشته و همواره بر عمق و غنای آن خواهیم افزود.

1- تقویت و ارتقاء سطح آگاهی و شناخت دینی در حوزه های مختلف: توحید، نبوت، امامت، معاد، نعمت ها و موهبت های الهی، چرا که حلقه های مذکور پیوندی پایدار  با هم دارند. تقویت نماز بدون آگاهی از سایر ابعاد دین ممکن نخواهد بود. لذا مطالعه کتب دینی، آموزش و شرکت در کلاس ها و همایش های دینی و استفاده از برنامه های فرهنگی و مذهبی صدا و سیما از اصلی ترین پیش نیازهای تقویت نماز در خانواده است.

2- پاسخ گویی صحیح و به موقع به پرسش های دینی اعضای خانواده...........

ادامه مطلب

درباره ما
این سایت برای ایجاد شور و نشاط و جمع آوری نیروی نوجوان و جوان برای فعالیت در مورد نماز در مدارس.شهر ها.مساجد.و فضای مجازی میباشد. برای تماس با ما میتوانید از لوگوی "تماس با ما" در سمت راست قسمت بالای سایت و یا آدرس ایمبل nojavan-namaz@vatanmail.irاستفاده کنید
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 136
  • کل نظرات : 12
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 13
  • آی پی امروز : 5
  • آی پی دیروز : 7
  • بازدید امروز : 18
  • باردید دیروز : 10
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 96
  • بازدید ماه : 203
  • بازدید سال : 3,863
  • بازدید کلی : 62,764
  • کدهای اختصاصی
    تبادل لوگو با ما:

    پایگاه فرهنگی نمازونوجوان

    وبلاگ-کد لوگو و بنر

    پایگاه فرهنگی نمازونوجوان

    وبلاگ-کد لوگو و بنر
    ............

    ♥دختران چادری♥

    ...................... . ...

    مسابقه وبلاگ نویسی نماز